Nieuws

Optreden Warande met Amira

Geplaatst 9 feb. 2020 12:19 door Simon Pelckmans   [ 9 feb. 2020 12:24 bijgewerkt ]

Dag allemaal, 


December was voor Cantabile een zeer drukke en intense maand. Tijdens het eerste weekend van de maand waren er de optredens met Amira Willighagen, Marjolein Acke en Anne Keizer. Het begon allemaal al vrijdag avond voor de algemene repetitie met de twee opera sterren in de vrije basisschool. Vol verwachting zaten we op het puntje van onze stoel onze nummers te repeteren. En toen kwam Amira binnen, helemaal uit Zuid Afrika! En dan haar stem, het was mooi om zien hoe de kinderen met open mond naar haar luisterden.

Op zaterdag was er dan het gezamelijke optreden in Woonzorgcentrum de Wending in Turnhout. We waren al vroeg ter plekke om weer te repeteren, te wachten, te spelen, even het op en afgaan oefenen, weer wachten, …

Het optreden werd door een professionele TV ploeg opgenomen en, met een modern woord, ‘live gestreamed’, naar een aantal andere rusthuizen uit de streek, een primeur!

groepsfoto Cantabile en Amira

Daarna met een goed gevoel terug op de bus naar huis, op tijd in bed want op zondag was het tijd voor het echte werk. Het optreden in de Warande: ‘s Morgens waren we weeral vroeg van de partij. Weer oefenen, weer wachten (en spelen) in de prachtige backstage ruimte van de Warande. Dan ‘s namiddags het optreden: Eerst heel stil wachten tot het onze beurt was en toen mochten we eindelijk laten horen wat we al die maanden gerepeteerd hadden. Het was mooi, het was intens, het was soms lang wachten maar het was vooral een unieke ervaring te kunnen optreden met bekende artiesten voor zoveel volk in de warande.


 

Na dit optreden werden we meteen gekatapulteerd in de kerstsfeer. Eerst de open zangavond, samen met het Sint Cecilia koor, de muzikanten en een koor uit Noorderwijk was het een mooie en geslaagde avond.

Sinds enkele jaren hebben we de gewoonte opgevat om een klein kerstconcertje te geven in een van de cafes in Merksplas. Dit jaar ging dat concert door in de chapeau. Tijdens de pauze waren er hotdogs en een drankje, joepie! Met een 30 tal fans was het voor ons weer een geslaagd optreden.

Oeps, en bijna vergeten, in Turnhout zongen we aan de kerststal en werden we getrackteerd op iets lekkers. En als afsluiter van 2019 verzorgde het kinderkoor de kerstviering.


Najaar 2019

Geplaatst 21 sep. 2019 10:51 door Sara Pelckmans   [ 21 sep. 2019 10:52 bijgewerkt ]

Hoi iedereen, hopelijk zijn jullie de komende weken terug wekelijks op post op onze repetities. We hebben immers nog wel wat werk voor ons concert in december! Ook met Kerstmis worden we weer verwacht onze stemmetjes te laten horen. 
Voor de ouders en sympathisanten is er dit jaar ook onze tweejaarlijkse juke box avond! Houd deze site in de gaten, want weldra zullen de inschrijvingen geopend worden. ... spannend! Wat zou het thema dit jaar zijn?????

Generale repetitie en aperitiefconcert

Geplaatst 4 mrt. 2019 10:18 door Sara Pelckmans

Graag volgende 2 zondagen massaal op post voor de generale repetitie en het aperitiefconcert. 
Wij zoeken ook nog ouders die een dessertje willen maken, graag even doorgeven aan Kris zodat we kunnen inschatten wat er nog nodig is!

Afspraken

Geplaatst 14 dec. 2017 10:09 door Sara Pelckmans   [ 14 dec. 2017 10:09 bijgewerkt ]


Cantabile viert Kerstmis

Geplaatst 29 nov. 2017 11:10 door Sara Pelckmans

Zoals elk jaar voorziet Cantabile weer enkele mooie kerstconcerten. Jullie kunnen van onze liedjes komen genieten op de Open Zangavond (15/12) of op woensdagnamiddag (20/12) in het Rusthuis. 

9 september

Geplaatst 4 sep. 2017 01:52 door Sara Pelckmans

Volgende week zaterdag vieren we ons 35-jarig bestaan met een dag voor de kinderen. We verwachten jullie om 13.45u aan de Spetter. Zorg dat je erbij bent! Nog niet ingeschreven? Laat snel iets aan Kris weten!!!

Wens je een valentijnsontbijt te bestellen?

Geplaatst 30 jan. 2017 10:55 door Bart Proost   [ 6 feb. 2017 13:53 bijgewerkt ]

Jammer.  Het inschrijven is afgesloten.
Volgend jaar een nieuwe kans.

Inschrijvingen Jukebox

Geplaatst 27 sep. 2015 10:24 door Sara Pelckmans

Via onze facebook pagina merkte Merksplas op dat het dit jaar weer tijd is voor een nieuwe jukebox-avond. En Merksplas is weer enthousiast, heel enthousiast! Om toch een beetje trouw te blijven aan ons oorspronkelijk opzet, geven we de komende weken voorrang aan ouders van kinderen en jongeren bij Cantabile. Vanaf half oktober kunnen ook andere mensen en groepen inschrijven en zal er hier op de website zoals gewoonlijk een inschrijvingsformulier gepost worden. Nog even geduld dus!

18 oktober: 1ste concertje van het nieuwe werkjaar

Geplaatst 15 sep. 2015 09:51 door Koen Thoné

Inderdaad, op zondag 18 oktober zullen we een kort concertje geven in zaal de Kunstvrienden. Er wordt een ontbijtconcert georganiseerd. Wij zullen enkele van onze nieuwe liedjes ten gehore brengen! Het is in de voormiddag, tijdens ons repetitiemoment dus. Meer info volgt binnenkort.

1-10 of 73