musical

Het Droomschip van Cantabile

De krokusvakantie was voor het kinderkoor Cantabile weer een drukke periode met de voorbereiding en de opvoering van de musical het Droomschip. Verscheidene weken hebben we hard gerepeteerd voor de zang en de toneeltjes en ook de laatste week stonden er nog veel repetities op het programma, zondag nog in de schuur, maar woensdag, vrijdag en zaterdag op het podium in de rabboenizaal.

Zaterdag breekt dan de grote dag aan. In de voormiddag spelen we de musical nog even door, terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de instellingen van het licht en het geluid.

Iedereen heeft tot nu toe de zenuwen nog onder controle. Om 5 uur wordt iedereen verwacht voor de laatste voorbereidingen, alle attributen worden mooi klaargelegd in de kleedkamer. De hond, opa en de rest van het koor worden nog eventjes bijgeschminkt zodat we er ook onder het licht nog allemaal even goed uit zien. Voor sommige onder ons had dat allemaal niet zo veel zin (die zagen er uit zichzelf al zeer goed uit.)

Om zeven uur gingen dan de deuren open en kwam het volk binnengestroomd. Om kwart voor acht begon dan de musical.

Terwijl de ene helft van België in het buitenland van de sneeuw genoot, genoten een 450 mensen in de volle rabboenizaal in Hoogstraten van de belevenissen van Joke Triest, Jantje stoer, Bertje Humor en Loesje Knuffel. Het werd een leuke musical met prachtige lichteffecten, plezante, stoere, zachte en grappige liedjes die vanuit het hoofdkwartier werden begeleid met piano, gitaar en slagwerk.

Na het optreden was het nog niet gedaan, vanuit de zaal klonken de eerste klanken van een discobar die een heuse kinderfuif inluiden. De ouders moesten zich snel uit de voeten maken, maar zij konden gelukkig terecht in de cafetaria.

Rond half elf was het afgelopen, het geluid uit, het licht zacht, tijd om het bed in te kruipen.

Ok, een aantal mensen moesten zich natuurlijk ook nog bezig houden met het opruimen van de zaal, het kuisen van de cafetaria, het afbreken van licht en geluid.

Voor al de mensen die geholpen hebben, een zeer gemeend woordje van dank, voor het talrijk opgekomen publiek, ook een dankuwel, en voor de mensen die helaas niet zijn kunnen komen, volgend jaar je skivakantie uitstellen.