Optreden warande: Amira

Dag allemaal,

December was voor Cantabile een zeer drukke en intense maand. Tijdens het eerste weekend van de maand waren er de optredens met Amira Willighagen, Marjolein Acke en Anne Keizer. Het begon allemaal al vrijdag avond voor de algemene repetitie met de twee opera sterren in de vrije basisschool. Vol verwachting zaten we op het puntje van onze stoel onze nummers te repeteren. En toen kwam Amira binnen, helemaal uit Zuid Afrika! En dan haar stem, het was mooi om zien hoe de kinderen met open mond naar haar luisterden.

Op zaterdag was er dan het gezamelijke optreden in Woonzorgcentrum de Wending in Turnhout. We waren al vroeg ter plekke om weer te repeteren, te wachten, te spelen, even het op en afgaan oefenen, weer wachten, …

Het optreden werd door een professionele TV ploeg opgenomen en, met een modern woord, ‘live gestreamed’, naar een aantal andere rusthuizen uit de streek, een primeur!

Daarna met een goed gevoel terug op de bus naar huis, op tijd in bed want op zondag was het tijd voor het echte werk. Het optreden in de Warande: ‘s Morgens waren we weeral vroeg van de partij. Weer oefenen, weer wachten (en spelen) in de prachtige backstage ruimte van de Warande. Dan ‘s namiddags het optreden: Eerst heel stil wachten tot het onze beurt was en toen mochten we eindelijk laten horen wat we al die maanden gerepeteerd hadden. Het was mooi, het was intens, het was soms lang wachten maar het was vooral een unieke ervaring te kunnen optreden met bekende artiesten voor zoveel volk in de warande.

Na dit optreden werden we meteen gekatapulteerd in de kerstsfeer. Eerst de open zangavond, samen met het Sint Cecilia koor, de muzikanten en een koor uit Noorderwijk was het een mooie en geslaagde avond.

Sinds enkele jaren hebben we de gewoonte opgevat om een klein kerstconcertje te geven in een van de cafes in Merksplas. Dit jaar ging dat concert door in de chapeau. Tijdens de pauze waren er hotdogs en een drankje, joepie! Met een 30 tal fans was het voor ons weer een geslaagd optreden.

Oeps, en bijna vergeten, in Turnhout zongen we aan de kerststal en werden we getrackteerd op iets lekkers. En als afsluiter van 2019 verzorgde het kinderkoor de kerstviering.